E.Kamus 5.02


[Image: E-Kamus-5.02.08.png]


E-KAMUS PRO 5.02 merupakan perisian perkamusan digital yang amat berguna bagi membantu individu menguasai pelbagai ilmu yang kini berkembang pesat dalam era teknologi maklumat. Penjelasan makna sesuatu perkataan boleh didapati kurang dari sesaat melalui fungsi 'Text Capture' yang menggunakan tetikus sepenuhnya di samping kepelbagaian fungsi yang direka khas bagi menjadikan e-kamus sebagai perisian yang amat penting dalam era teknologi maklumat masa kini. Berikut adalah beberapa kelebihan e-kamus apabila digunakan dengan cara yang betul boleh memberi impak yang besar.


Kelebihan E-KAMUS PRO 5.02.09

  • Teknologi carian yang mudah, cepat dan tepat berserta keterangan berformat.
  • Text Capture dan xView - Carian tanpa perlu menaip pada kotak carian (Auto word translate). Tetingkap xView berkebolehan membaca keseluruhan ayat dalam bahasa Inggeris.
  • Kamus editor - Alatan bagi membina pelbagai kamus tambahan. Terdapat 17 jenis kamus tambahan yang telah siap dibina menggunakan kamus editor yang boleh dimuatkan ke dalam sistem carian e-kamus.
  • Sistem pengesan kesalahan ejaan bahasa Melayu pada Microsoft Word 2003, 2007 dan 2010. Sistem pengesan kesalahan ejaan bahasa Melayu berfungsi serentak dengan sistem pengesan kesalahan ejaan bahasa Inggeris dalam satu-satu masa.
  • Desktop Translator - Perisian terjemahan penuh English-Melayu dan Melayu-English.
  • Sebutan English - Berfungsi pada semua kamus bahasa Inggeris.

E.Kamus 5.02 E.Kamus 5.02 Reviewed by Ina on December 31, 2012 Rating: 5
Powered by Blogger.