ORI vs AP SET

Original Set * Pengedar rasmi Nokia adalah Zitron, Avaxx dan i-Mobile. * Pengedar rasmi Sony Ericsson adalah T-Choice, Grandtech, Midlands dan Thorus. * First Mobile Group (FMG) adalah pengedar utama telefon bimbit Samsung. * FMG memberikan warranty selama 18 bulan. * Pengedar rasmi Motorola adalah Satellite Technics, Zitron dan MDM. * Pengedar rasmi Siemens adalah Zitron dan FMG. * Pengedar rasmi Panasonic adalah Zitron. * Pengedar rasmi LG’s adalah Zitron. * Anda boleh servis telefon bimbit anda di mana-mana pusat servis. (Nokia Professional Centre, Sony Ericsson Certified Service Centres, etc) * 1 tahun warranty termasuk charger, bateri dan handsfree. * Alat ganti tulen digunakan ketika membaiki telefon yang rosak.
Quote:
AP Set * Maksud AP adalah Approval Products * Selalunya di import di luar negeri dan dijual kepada pengguna * Warranty bagi AP set adalah daripada syarikat tempatan seperti Final Choice, CSL, Nefion, Telstra, GTMax dan lain-lain lagi. * 1 tahun warranty untuk telefon dan sebulan untuk aksesori seperti charger, bateri, handsfree. * Sekiranya telefon anda rosak, anda perlu hantar ke tempat dimana anda membeli telefon tersebut.
Quote:
Water Set * Telefon yang dicuri dan/atau dibeli daripada luar negeri tanpa membayar cukai seperti mendapatkan pelekat SIRIM. Di cap sebagai haram. Selalunya dibawa oleh pelajar yang belajar diluar negeri.
Quote:
Mengenal pasti Original dan AP Set 1. Keluarkan bateri telefon 2. Set original mempunyai pelekat rasmi syarikat. (Zitron, Avaxx, T-Choice, Midland & etc) 3. Set AP pula mempunyai pelekat syarikat seperti Final Choice, CSL dan lain-lain 4. Tekan *#06# untuk memeriksa 15 digit nombor siri (IMEI) 5. Bandingkan dengan IMEI yang ada ditempat letak bateri dan juga pelekat di kotak telefon. 6. Untuk set original, nombor siri adalah sama.
Gambar Contoh
Quote:
GAMBAR TELEFON
Quote:
GAMBAR BATERI
ORI vs AP SET ORI vs AP SET Reviewed by Ina on April 17, 2010 Rating: 5
Powered by Blogger.