Tips utk nampak diri HOT

Tuesday, April 20, 2010 6:29 PM Posted by Viral Sohor
Serba serbi sedikit bagi yg ingin kurususkan badan supaya khurus sebhoat btul² kurus! katakan TAKNAK pada LEMAK! 1. Jangan makan terlalu banyak. Ikut sunah Nabi, berhenti sebelum kenyang. ♥sblm kenyang tuh baik berenti bkan nk membazir tp berpada² la amik makanan separoh ja.. 2. Elakkan makan “in between meal” ♥jgn makan makanan yg berbagai² lauk cth dah amik ayam+ikan+daging lak.. mam 1jenis makanan.. 3. Makan 3 kali sahaja pagi, tengahari dan malam ♥ Pagi = Roti+Susu+biskut, tengahari = Nasi+Sayur, Malam = Sup+Bubur 4. Makan malam dlm kuantiti sedikit coz nak tido bukan nak wat keja. (Jangan “skip dinner”) ♥ jgn mkn lewat mlm, da jd tren rkyat m'sia mkn lewat mlm elakan dpd ini, mkn boleh tp sikit ja.. 5. Elakkan makan kulit ayam, lemak ayam dan daging, hanya makan dagingnya sahaja ♥ boleh makan tp sikit ja noh, tak mau makan byk² kang tambh gemouk caner? huhu! 6. Kurangkan makan makanan yang berminyak ♥ kebykan makanan sume ader minyak so pepandai la nk tengok makan tu ada minyak ke tak.. 7. Elakkan mkn produk dari margerin termasuk kek dan krim pada biskut or segala mcm makanan bekrim ♥ cth produk dari krimer termasuk coffee mate dan susu pekat manis cap teko.. 8. Elakkan minum minuman manis selepas makan nasi (dalam tempuh 40 minit) ♥ jgn minum tgh makan, seeloknya minum sebelum or selepas makan ini boleh mengakibatkn kebuncitan.. 9. Elakkan makanan segera termasuk KFC, burger, sosej, naget dan sebagainya ♥ jgn minum minuman yg bergas Coke,Pepsi,Soda bykan minum air masak 8 Gelas sehari.. 10. Banyakkan makan nasi dan sayur lebih baik dari banyak makan lauk. ♥ jgn campur makanan cth campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama.. So bagi yang nak nampak HOT!! kurus kering cam lidi ikut petua diatas renung²kan selamat beramal..

blog comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...